rss · Четвер, 21.09.2017, 04:30

Опитування

Маєток Терещенка
1. Відреставрувати
2. Музей і монастир
3. Мені байдуже
4. Тільки музей селища
5. Тільки монастир
6. Нехай розвалиться
Всього відповідей: 67
Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: DmitriyLEV, Shooler, el_Chupacabra 
Форум селища міського типу Червоне, Червоне - зробимо кращим » Тематичні форуми » Рецепти » Пісні страви.... (Описуємо рецепти пісних страв)
Пісні страви....
lusiДата: Середа, 25.03.2009, 23:32 | Повідомлення № 1
Шановний мешканець
Група: Модератори
Повідомлень: 458

Піст має два джерела походження. Як усяка аскеза, піст це випробування людини шляхом утримання від бажаного. Ще одним джерелом є уявлення пов’язані з ритуальною чистотою (нечистотою). Різні продукти вважалися більш чи менш ритуально чистими, або ж принймні більш чи менш бажаними, відповідно з релігійною метою є сенс утримуватися певних продуктів.

З релігійної точки зору є два підходи до постів:

* піст самоцінний сам по собі, оскільки його дотримання йде людині на краще — Бог встановлюючи пости краще знає, що треба людині, це стосується і їжі;
* піст не самоцінний сам по собі — це лише один зі способів аскези і його дотримання має на меті саме самоконтроль, зосередження на духовному і т.п.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Додано (22.03.2009, 15:40)
---------------------------------------------
Плов із сушених грибів

Сушені гриби - 40 г, вода - 1,5 склянки, рис - 150-200 г, олія - 80 г, морква -100 г, ріпчаста цибуля - 50 г, мелена кіндза - 3-4 г, сіль, перець - за смаком.

Сушені гриби промити і замочити в холодній воді на 3-4 години. Потім дрібно нарізати і зварити в тій же воді. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на великій тертці. Все це підсмажити на олії. Покласти в бульйон із грибами, туди ж додати перебраний промитий рис, посолити. Закрити кришкою і тушкувати. За 10 хвилин до готовності додати мелену кіндзу (коріандр) і мелений чорний перець.

Додано (22.03.2009, 15:42)
---------------------------------------------
Борщ український пісний

0,5 склянки білої квасолі, 2-3 цибулини, 2 кореня петрушки, 2 невеликих буряка, 200 г картоплі, склянка квашеної капусти, 2 помідори 1 ріпа, 2 моркви, 1/4 склянки борошна, 1/3 склянки пшона, 1 головка часнику.

Замочену на 6-8 годин квасолю промити і поставити варити разом з цибулинами, коренями петрушки, селери, буряками та картоплею. Квашену капусту віддушити (якщо занадто кисла, то обдати кип'ятком), покласти варитися. Додати помідори, дрібно нашатковані ріпу та моркву, посолити. Незадовго до готовності додати борошно, розмішане в третині склянки остиглого бульйону. Окремо відварити пшоно, стовкти з часником і додати в борщ перед подачею на стіл.

Вийнятий буряк, натерти і покласти прямо в тарілки разом із зеленню. До борщу можна подати окремо зварену розсипчасту гречану кашу.

Додано (22.03.2009, 16:11)
---------------------------------------------
Рис по-монастирськи

2 склянки рису, 4 склянки води, 2 ріпчасті цибулини, 2 ст. ложки олії, 2 моркви, 1 ст. ложка томатної пасти чи томатного соусу, сушена зелень селери, кропу, чорний мелений перець, сіль.

Рис ретельно промити, залити киплячою водою, варити 10 хвилин, щоб був "крупинка від крупинки", відкинути на друшляк. У глибокій сковороді обсмажити дрібно нарізану ріпчасту цибулю в олії до золотавого кольору, додати відварену, натерту на великій тертці моркву, томат, перемішати. Додати рис, приправити за смаком пряною зеленню, перцем і сіллю. Подавати гарячим.

Додано (22.03.2009, 16:12)
---------------------------------------------
Чебуреки пісні

0,5 л води, 700 г борошна, 1 склянка олії, сіль, перець за смаком.

Начинки:

1. Грибний фарш.

2. Квашена капуста, смажена з цибулею.

3. Цибуля, смажена з морквою.

У воді розвести сіль за смаком, додати чорний мелений перець, просіяне борошно і замісити тісто. Тісто повинно бути еластичним. Розкачати тонкі коржі товщиною 3 мм і діаметром близько 20 см. На одну сторону коржа покласти приготовлену начинку не товстим шаром, а іншою стороною накрити, добре зліпити краї чебурека і наколоти виделкою в декількох

Додано (25.03.2009, 22:10)
---------------------------------------------
Гриби, тушковані з овочами

Свіжі гриби - 200 г, ріпчаста цибуля - 50 г, морква - 100 г, капуста - 250 г, картопля - 150 г, горох - 100 г, боби - 100 г, корінь петрушки - 30 г, олія - 50 г, пюре - 20 г, кріп - 20 г, зелень петрушки - 20 г, сіль, перець червоний мелений - за смаком.

Гриби нарізати дрібними шматочками. Розігріти олію, покласти нарізані кубиками овочі і тушкувати 5-6 хвилин, потім залити водою і під кришкою довести до напівготовності. Додати тушковані окремо гриби, пюре, сіль, перець і подрібнену зелень. Добре подати із солоними огірками.

Додано (25.03.2009, 22:32)
---------------------------------------------
ПЕЧЕРИЦІ З КАРТОПЛЕЮ

Печериці відварити, нарізати скибками і обсмажити на олії. Картоплю зварити в “мундирі”, почистити, покришити кружечками, обсмажити. Цибулю дрібно посікти і теж підсмажити. У порційні сковорідки покласти шарами: картоплю, цибулю, гриби і запекти в духовці. Подавати на стіл, прикрасивши зеленню.



Я - Ангел!.. Только крылья в стирке, нимб на подзарядке, а рожки и хвост - это у меня наследственное...))))

Повідомлення відредактовано lusi - Неділя, 22.03.2009, 17:16
 
GabberДата: Четвер, 26.03.2009, 10:25 | Повідомлення № 2
WATCHER
Група: Користувачі
Повідомлень: 1364
х-статус:
At last, I'm free)))

[off]ох не моё это))ем всё жирное,острое)))оч люблю сладкое))вообщем ожирение и религия(атеист)мне не грозит/не запрещает.[/off]
 
lusiДата: Четвер, 26.03.2009, 15:57 | Повідомлення № 3
Шановний мешканець
Група: Модератори
Повідомлень: 458

ну на счет жирного и острого, то иногда не помешает поберечь печень))), а сладкое.....да кто ж его не любит, разница только в том кто в каких количествах его употребляет :D


Я - Ангел!.. Только крылья в стирке, нимб на подзарядке, а рожки и хвост - это у меня наследственное...))))
 
GabberДата: Четвер, 26.03.2009, 16:10 | Повідомлення № 4
WATCHER
Група: Користувачі
Повідомлень: 1364
х-статус:
At last, I'm free)))

Quote (lusi)
о иногда не помешает поберечь печень

Ой,сколько той жизни))
Quote (lusi)
разница только в том кто в каких количествах его употребляет

Я в немерянных)
 
lusiДата: Четвер, 26.03.2009, 17:23 | Повідомлення № 5
Шановний мешканець
Група: Модератори
Повідомлень: 458

классно тебе
Quote (Gabber)
Я в немерянных)

Если на тебе это никак не отображается, то на здоровье....а мне вот, например, каждая конфетка боком вылазит(и при этом я тоже ужасная сладкоежка), так что как кому... :)

Додано (26.03.2009, 16:23)
---------------------------------------------

Quote (Gabber)
ой,сколько той жизни))

ну знаеш...береженого Бог бережет :)


Я - Ангел!.. Только крылья в стирке, нимб на подзарядке, а рожки и хвост - это у меня наследственное...))))

Повідомлення відредактовано lusi - Четвер, 26.03.2009, 17:33
 
GabberДата: Четвер, 26.03.2009, 17:41 | Повідомлення № 6
WATCHER
Група: Користувачі
Повідомлень: 1364
х-статус:
At last, I'm free)))

Quote (lusi)
Если на тебе это никак не отображается

Вообще ни грамма в весе))
Quote (lusi)
ну знаеш...береженого Бог бережет

Ну эт понятие относительное,особенно для атеиста)))
 
BACSДата: Четвер, 26.03.2009, 18:15 | Повідомлення № 7
ХОРУНЖИЙ ПОЧЕСНОЇ СОТНІ
Група: Модератори
Повідомлень: 465
х-статус:
рабуємо і не нудьгуємо!!!

піст - це гарно з усіх боків... :D
але ІМХО 2 місяці - це занадто... :)
сам не пощу, печінку не бережу.. :) B) hataskrayu

Додано (26.03.2009, 17:15)
---------------------------------------------
але печериці з картоплею їв би частенько... :D



Немає безсмертних на Землі. Кожен наш наступний крок, може бути останнім. Тому його потрібно робити, як останній, з повною відповідальністю і рішучістю, чітко бючи в ціль!
 
lusiДата: Четвер, 26.03.2009, 23:32 | Повідомлення № 8
Шановний мешканець
Група: Модератори
Повідомлень: 458

знаєте що...піст же заключається не тільки в харчуванні... :)
Quote (BACS)
але печериці з картоплею їв би частенько...

вчися готувати)))))

Додано (26.03.2009, 22:32)
---------------------------------------------

Quote (Gabber)
Вообще ни грамма в весе))
Класно тебе :)


Я - Ангел!.. Только крылья в стирке, нимб на подзарядке, а рожки и хвост - это у меня наследственное...))))

Повідомлення відредактовано lusi - Четвер, 26.03.2009, 23:33
 
GabberДата: Четвер, 26.03.2009, 23:45 | Повідомлення № 9
WATCHER
Група: Користувачі
Повідомлень: 1364
х-статус:
At last, I'm free)))

Quote (lusi)
Класно тебе

Всё горит на нервах >(
 
lusiДата: Четвер, 26.03.2009, 23:47 | Повідомлення № 10
Шановний мешканець
Група: Модератори
Повідомлень: 458

Quote (Gabber)
Всё горит на нервах
А чего это ты так сильно нервничаеш... :) , нервные клетки все-таки не востанавливаются...


Я - Ангел!.. Только крылья в стирке, нимб на подзарядке, а рожки и хвост - это у меня наследственное...))))
 
GabberДата: П'ятниця, 27.03.2009, 00:14 | Повідомлення № 11
WATCHER
Група: Користувачі
Повідомлень: 1364
х-статус:
At last, I'm free)))

Quote (lusi)
нервные клетки все-таки не востанавливаются..

Кстати,в инете читал,что таки восстанавливаются,но оч медленно.
Quote (lusi)
А чего это ты так сильно нервничаеш..

Жизнь такая
 
lusiДата: П'ятниця, 27.03.2009, 09:56 | Повідомлення № 12
Шановний мешканець
Група: Модератори
Повідомлень: 458

Quote (Gabber)
Кстати,в инете читал,что таки восстанавливаются,но оч медленно.

я тоже такое слышала


Я - Ангел!.. Только крылья в стирке, нимб на подзарядке, а рожки и хвост - это у меня наследственное...))))
 
Форум селища міського типу Червоне, Червоне - зробимо кращим » Тематичні форуми » Рецепти » Пісні страви.... (Описуємо рецепти пісних страв)
Сторінка 1 з 11
Пошук:




Оплата будь-яких послуг через інтернет

Вхід

Логін:
Пароль:

Інформація

Ваш IP: 107.22.118.242
Браузер:

Cайт живе: