Україна пока праямує в нікуди. Сценарій пишуть різні спецслужби, я певен в цьому.
Нікому, повірте, НІКОМУ не потрібна чужа країна сильна і процвітаюча. Достатньо аби жила так собі, мала сировину і продавала не дуже дорого (що і робиться зараз), мала дешеву робочу силу і не сильно виступала там у світі.
Країна сильна і процвітаюча потрібна нам - українцям, патріотам. Але ж при владі народні мужі, яких ми з вами обирали, трошки іншої думки.
Пока не зміниться мислення українців, нічого не буде. А для цього потрібно у відповідному дусі навчати дітей, щоб змалку були поняття про Батьківщину, про взаємодопомогу, впевненість у завтрашньому дні.
На даний час всі, всі без виключення з екрану телевізора нам брешуть і хочуть, щоб в це вірили люди і не мислили багато.
Тому на даний час сценарій такий:
1. Ще так-сяк до виборів поживемо.
2. Потім буде видно, хто буде при владі і кому можна буде диктувати умови.
3. Росії цікаво залишити за собою бази в Севастополі, мало того, можна під шумок і Крим забрати.
4. Штатам цікаво з Севастополя вигнати Росію і там поставити свої кораблі.
(Замітьте, в самої України я не чув плани на ті бази, які залишить можливо Росія! В нас немає ні адекватного флоту, ні боєздатної армії. Люди знову будуть без робіт і будуть бунтувати, це ж і провидицем не потрібно бути!)
5. В фінансовому плані повний абзац. Робити нормальні товари толком не можемо (я маю на увазі не тільки споживати товари в середині країни, а й пробувати продавати щось за кордон, і продавати в розмірах більших чим купуємо за кордоном, а то тільки сировину продаємо, за рахунок чого так-сяк крутимося).
6. Могли б кормити всю Європу, але очевидно, що Європа не дуже зацікавлена в такому. Тому що не можна буде тоді сюди всякий свій бред пхати. Але тут неоднозначна ситуація і я не можу дати своєї конкретної відповіді. По перше, для того, щоб ефективно використовувати родючі землі, потрібно їх передати у власність. А то тільки почав щось вирощувати, тільки якісь ринки збуту знайшов, а вже влада помінялася і всі орендовані землі забирають і віддають іншому. Найкраще буде господарювати той на землі, хто буде впевнений в тому, що це його власна земля, яку він передасть в спадок.
З іншої сторони, якщо на даному етапі дозволити продавати землю, то вона буде вся викуплена, це факт, і далеко не українцями.
Також потрібно врахувати, що в селянина не завжди є можливість купити техніку і працювати на землі.
7. Ну і все може трішки змінитися, якщо влада не буде розглядатися як панацея від будь-яких правопорушень. Коли за злочини будуть реально садити, а за передвиборчі балачки потрібно буде відповідати, то тоді і не буде такого бедламу. Тоді працювати у владі будуть ті, хто дійсно хоче щось змінити в країні.
Тому я бачу на сьогоднішній день лише одне: не потрібно розказувати іншим як треба жити і що робити - почни з себе, роби так, як вважаєш за потрібне!